\nAmerika Birleşik Devletleri ve dünyanın çeşitli önde gelen laboratuarları tarafından Halk Sağlığını Koruma programı dahilinde akut anlamda tehlike oluşturmadıkları ve sınıflamada “en az zehirli insektisitler” kategorisinde bulundukları kabul edilmiş kimyasallardır.
\n"}},{"@type":"Question","name":"Servisimle ilgili bir problemim olduğu zaman kimi arayacağım?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"İsterseniz direkt olarak Servis Sorumlunuzu mobil telefonundan arayarak veya hizmet aldığınız merkez ofisimizi arayarak problemin en çabuk ve en etkin çözümüne ulaşabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan her zaman memnuniyet duyarız.
\n"}},{"@type":"Question","name":"Uygulama sonrasında koku olacak mı?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Evinizde kullandığımız insektisitlerin (böcek ilacı) büyük çoğunluğu, “kokusuz” veya “az kokulu” olarak sınıflandırılmıştır. Bununla birlikte, asla hiçbir koku almayacaksınız demeye tereddüt ederiz çünkü, koku alma duyarlılığı kişiden kişiye değişir. Kokular hissedilebilir olduklarında, buna formüllerindeki eriyiklerin veya taşıyıcıların buharlaşması neden olmakta ve genellikle, bu koku uygulamadan çok kısa süre sonra dağılmaktadır. Açık bir pencere gibi, az miktarda bir havalandırma bu dağılma sürecine yardımcı olacaktır.
\n"}},{"@type":"Question","name":"Servis sonrasında temizlik yapmalı mıyım?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Uygulama yapılan satıhlarda 15-20 gün kadar ıslak temizlik yapılmamalıdır. Yalnızca tezgahlar, zemin ve masa üstlerinde ıslak temizlik yapılmalıdır. İlacın uygulanacağı süpürgelikler, kapı pervazları, dolap içleri ve arkaları, fırın ve aspiratör arkaları gibi yerlerde kuru temizlik yapılmalı ve ilacın kalması sağlanmalıdır. Böylece yumurtadan çıkacak ve henüz ilaçla temas etmemiş olan haşerelerde ilaçla temas edecek ve sorun tamamıyla çözülecektir. Bu önemli konu hakkında daha detaylı bilgi almak için size hizmet verecek Biotime Çevre Sağlığı Hizmetleri’ni arayınız.
\n"}},{"@type":"Question","name":"Servisim sırasında evden ayrılmam gerekiyor mu?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Hayır, servisiniz sırasında evden ayrılmanız gerekmiyor. Böcek ve kemirgenlere karşı yapılan tüm haşere kontrol prosedürleri sırasında evinizde kalabilirsiniz.
\nEvinizi boşaltmanız, yalnızca doktorunuz özellikle duyarlı olduğunuz için bunu tavsiye ettiği zamanlarda geçerlidir. Yalnızca kokulu ilaç kullanıldığında mekanın bir saat kadar kapalı kalması gereklidir. Bir saat sonra evinizi havalandırdıktan sonra gönül rahatlığıyla hemen evinize girebilirsiniz.
Eskisi kadar yoğun olmamak üzere 1 hafta kadar tek tük haşere görülebilir. Bunun nedeni; hiçbir ilacın haşere yumurtalarını etkilememesi ve genellikle ilacın çok derindeki haşere yuvalarına ulaşamamasıdır. İlaçlama sonrası temizlik kurallarına uyulduğu takdirde 4 hafta sonunda evinizde tek bir haşere dahi görmeyeceksiniz.
\n"}},{"@type":"Question","name":"Her bir servis çağırdığımda bir çeşit rapor alacak mıyım?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Evet. Alacağınız her bir servis sonrasında, servis sorumlusu tarafından uygulama yapılan alanları, kullanılan kimyasal ve ekipmanların ad ve miktarına ilişkin ayrıntıları veren, servis sorumlunuz ve sizin ortak imzanızı taşıyan bir servis raporu alacaksınız. Sormak istediğiniz her hangi bir soru olduğu takdirde, lütfen çekinmeden servis sorumlunuza sorunuz veya hizmet aldığınız merkez ofisimizi arayınız. Size bilgi vermekten memnuniyet duyacağız.
\n"}},{"@type":"Question","name":"Ev dışına yapılan uygulamalar, bitkilerimi veya ev hayvanlarımı nasıl etkileyecek?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Dışarı alanda yapılan çevre uygulamaları, bitkilerinize zarar vermeyecektir, çiçeklikler veya çalılar bundan etkilenmeyecektir. Eğer bahçenizdeki çimlere sıvı uygulama yapılmış ise, sadece bunlar kuruyuncaya kadar evcil hayvanlarınız uzak tutmanız yeterli olacaktır.
\n"}},{"@type":"Question","name":"Haşere problemlerim devam ederse ne olacak?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Eğer düzenli uygulamalarımız arasında bazen haşere görürseniz, sunu hatırınızda tutunuz ki; uygulanan insektisitin kalıntı ile ilgili etkisi, haşerelerin bir istila oluşturmasına engel olacaktır. Bununla birlikte, eğer ara sıra değil de daha sik haşere görürseniz; lütfen bizi arayınız. Sizden hiçbir ek ücret talep etmeksizin bir servis tekrarı programlamaktan memnuniyet duyacağız.
\n"}},{"@type":"Question","name":"Dezenfeksiyon Nedir?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Dezenfeksiyon ya da dezenfektasyon; Cansız ortamdaki bakteri endosporları dışında kalan patojen mikroorganizmaların öldürülmesi veya üremelerinin durdurulması işlemidir. Bu amaçla kullanılan kimyasal maddelere dezenfektan denir.
\nDezenfeksiyon sterilizasyon demek değildir. Sterilizasyon cansız ortamdaki patojen olan ya da olmayan tüm mikroorganizmaların yok edilmesidir. Sağlıklı olduğu halde mikrop taşıyanların çokluğu ve bulaşıcı hastalıkların belirsiz biçimlerinin sıklığı nedeniyle dezenfeksiyonun etkisi kısıtlıdır. Dezenfeksiyon özellikle dolaysız ve büyük bulaşmaları sınırlar.
\n"}},{"@type":"Question","name":"İdeal Dezenfektan Nasıl Olmalıdır?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Özetle insan teması olan her yer dezenfektan kullanımının gerekli olduğu yaşam alanları arasında sayılabilir.
\n"}}]}